Teatri Kombëtar për Fëmijë (Teatri i Kukullave)

teatrikukullave.jpg
Rruga Çamëria , Tiranë , Albania
3 Rruga Çamëria Tiranë Qarku i Tiranës 1001 AL

Ndërtesa ku sot ndodhet Teatri Kombëtar për Fëmijë (TKF) ose siç quhet ndryshe Teatri i Kukullave filloi të ndërtohet nga austriakët dhe u përfundua në vitin 1925 nga shteti shqiptar. Ajo ka qenë selia e legjislativit shqiptar në vitet 1925-1944 dhe me ardhjen e komunistëve në pushtet ndërtesa shërbeu si selia e Këshillit Antifashist Nacional Çlirimtar. Më pas, gjatë viteve të para të regjimit komunist, ka shërbyer si Shtëpia e pionierëve sovjetikë, duke qenë në dispozicion të fëmijëve të specialistëve rusë. Sot këtu është vendosur Teatri Kombëtar për Fëmijë (Teatri i Kukullave). Ky teatër  pas rikonstruksionit ka një sallë bashkëkohore prej 160 vendesh. Në shfaqjet e Teatrit Kombëtar për Fëmijë përdoren kukulla me tela, kukulla marionete, maska, teatro hijesh e pantomime si dhe shfaqje me aktorë. T.K.F. duke qenë i vetmi teatër profesionist për fëmijë është njëkohësisht e vetmja shkollë edhe për teatrot e tjera të vendit.  Ky teatër ka marrë pjesë në shumë festivale Evropiane dhe Ballkanike.