Parku “Rinia”

parkurinia.jpg
Bulevardi Zhan D'Ark, Tiranë, Albania
Bulevardi Zhan D'Ark Tiranë Qarku i Tiranës AL

Parku “Rinia” u ndërtua në vitin 1950 gjatë regjimit komunist në Shqipëri. Ai kufizohet nga Bulevardi "Dëshmorët e Kombit" në lindje, nga Pallatet e Shallvareve në perëndim, nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes në veri dhe nga lumi i Lanës në jug. Parku Rinia shtrihet në një sipërfaqe prej 29.81 ha dhe është parku qendror publik i kryeqytetit. Në këtë park banorët e Tiranës çlodhen së bashku me fëmijët e tyre.