Monumenti i Partizanit të Panjohur

partizani.jpg
TID Tower, Rruga Abdi Toptani, Tirana , Albania
Rruga Abdi Toptani Tirana Tirana County 1000 AL

Ky monument u ngrit për të nderuar partizanët shqiptarë që dhanë jetën në luftë kundër fashizmit. Ai është vepër e realizmit socialit e krijuar në vitin 1949 dhe mbahet si monumenti i parë i ngritur pas Luftës së Dytë Botërore duke zënë vendin e një xhamie, e cila u shkatërrua gjatë luftës. Vepra është realizuar në bronz nga skulptori Andrea Mano.