Mauzoleu i Familjes Mbretërore Shqiptare

maz.jpg
Rruga e Elbasanit , Tirana, Albania
227 Rruga e Elbasanit Tirana Tirana County AL

Ky mauzole ndodhet në Parkun e Madh të Tiranës tek vendi i quajtur kodra e gështenjave pranë rrugës nacionale Tiranë- Elbasan. Këtu prehen eshtrat e anëtarëve të Familjes Mbretërore. Mauzoleu origjinal, ishte një vepër e arkitektit Qemal Butka dhe u shkatërrua nga komunistët më 17 nëntor 1944. U ndërtua përsëri në vitin 2012 me rastin e kthimit në atdhe të eshtrave të Mbretit Zog I, pas 51 vitesh. Mauzoleu i Familjes Mbretërore është ngritur në vendin ku ka qenë varri memorial i Nënës Mbretëreshë, Sadije Toptani.