Këmbana e Paqes

kembanaepaqes.jpg
Këmbana e Paqes, Bajram Curri Blvd, Tirana, Albania
Bajram Curri Boulevard Tirana Tirana County AL

Këmbana e Paqes është realizuar në vitet 1997 – 2000 me metalin e marrë nga mijëra gëzhoja plumbash të trazirave të vitit 1997. Ideja ishte e nje prifti katolik dhe gëzhojat u mblodhën nga fëmijët e zonës së Zadrimës. Nga derdhja e tyre u prodhua kembana e cila u bekua nga vete Papa Gjon Pali i II ne Vatikan.